دیتالاگر چیست ؟
دیتالاگر یا ثبّات دستگاهی برای ثبت کردن دادها و داده برداری است وظیفه اصلی آن ثبت اطلاعات سنسور ها است در سطح فیلد .
یکی از کاربردهای دیتالاگر همین است که با اتصال سنسورهای دما به آن به سادگی می توانید طبق نیاز خودتان میزان دما را بر حسب زمان ذخیره نماید . برای مثال دیتالاگر های زیر بسیار پرکاربرد هستند
دیتالاگر جهت ثبت اطلاعات رطوبت و دمای محیط
دیتالاگر جهت ثبت اطلاعات پالس های DC
دیتالاگر جهت ثبت اطلاعات هواشناسی
دیتالاگر جهت ثبت اطلاعات سرعت موتور
دیتالاگر جهت ثبت اطلاعات فشار مخازن
دیتالاگر جهت ثبت اطلاعات آنالایزرها
دیتالاگر جهت ثبت اطلاعات ترموکوپلها و RTD
دیتالاگر جهت ثبت اطلاعات ولتاژ
اولین دیتالاگر ها اطلاعات را بر روی کاغذ ثبت می کردند . با پیشرفت تکنولوژی بر روی حافظه های Ram ذخیره کردند و امروزه علاوه بر روی حافظه اطلاعات را به صورت شبکه های صنعتی در اختیار کنترلرها و کامپیوترهای صنعتی قرار می دهند . دیتالاگرها از سنسورها برای تبدیل پارامتر های فیزیکی به سیگنالهای الکترونیکی مانند جریان یا ولتاژ استفاده میکنند . سپس این سیگنالهای الکتریکی به داده های باینری تبدیل شده و به رایانه یا حافظه مورد نظر انتقال داده می شوند .
دیتالاگر توزیع برق
در مبحث توزیع برق پارامتر هایی من جمله ولتاژهای خط، فاز، متوسط و نول ، جریانهای فاز، متوسط و نول ، توانهای اکتیو، راکتیو و ظاهری فاز و کل ، نمایش فرکانس و دما مهم هستند .
دیتالاگرها یک سنسور دارند که داده پارامتر مورد نظر را اندازه گیری کرده و سپس در حافظه داخلی خود ذخیره می کنند. برخی از دیتالاگرها نمایشگر دارند و می توانند داده های ذخیره شده را در آن ها مشاهده کرد. این دستگاه معمولا از طریق رابط USB به رایانه متصل می شوند و داده های اندازه گیری شده توسط نرم افزار مخصوص بر روی رایانه قابل مشاهده و پردازش است.
یک دیتالاگر توزیع برق باید ویژگی های مهم زیر را دارا باشد
اندازه گیری بر اساس استانداردهای IEC60736 , IEC61036
نگهداری اطلاعات به صورت محدود
پشتیبانی ct تا آمپر های بالا ( حدود 5000)
فرکانس های مختلف برای نمونه برداری
یکی از بهترین دیتالاگر های توزیع برق DCU می باشد .
دیتالاگر DCU
DCU ابزاری است برای ارتباط بین پست های مختلف برق . این دستگاه در کنار کنتور های موجود در پست های فوق توزیع نصب شده و با استفاده از پورت های ارتباطی کنتور ها با آنها ارتباط برقرار می نماید و از سوی دیگر با سرور مرکزی و نرم افزار بازار برق و نیز سیستم SCADA ارتباط برقرار کرده و داده های مورد نیاز را از طریق پروتکل های استاندارد ارسال می نماید .
مزایای دستگاه
*ایجاد بانک اطلاعاتی کامل از رفتار بار و سایر مشخصه های کنتور
*فراهم شدن امکان تشخیص تلفات موجود در شبکه
*افزایش سرعت و دقت در قرائت ها با حذف عامل انسانی و خطای ناشی از آن
*صحت سنجی کنتورها از طریق مقایسه مجموع مقادیر کنتورهای خروجی با مقادیر کنتورهای ورودی
*فراهم شدن امکان تشخیص زمان و مقدار دقیق پیک بار
مشخصات فنی و اصلی دستگاه
*امکان قرائت تمامی پارامتر های قابل دستیابی از روی کنتور ها نظیر ولتاژ ، جریان ، ضریب قدرت (CosØ) ، توان رآکتیو ، اکتیو
*مجهز به سیستم عامل لینوکس (Linux)
*امکان ثبت و ذخیره پارامترهای Critical دیسپاچینگ تا مدت حداقل سه روز در صورت قطع ارتباط مرکز دیسپاچینگ با DCU و ارسال خودکار این اطلاعات پس از برقراری ارتباط
*امکان ذخیره سازی پارامترهای مورد نیاز بازار برق بر حسب دقیقه قابل تنظیم و انتقال آن به مرکز مانیتورینگ و دفاتر بازار برق
*امکان انتقال باس اطلاعاتی FAN خود را به صورت TRANSPARENT به مرکز دارا می باشد .
برای دریافت اطلاعات از دستگاه های DCU از نرم افزار مانیتورینگ استفاده می شود . این نرم افزار جهت نمایش داده های اندازه گیری شده توسط دستگاه هوشمند جمع آوری داده و مانیتورینگ پست(DCU) جهت مانیتورینگ و انجام تنظیمات و پیکربندی از راه دور طراحی شده است. این نرم افزار به گونه ای طراحی شده است که امکان گسترش و افزودن قابلیتهای جدید در آینده به سهولت انجام پذیر باشد. نرم افزار مانیتورینگ سیستم هوشمند جمع آوری داده و مانیتورینگ پست (DCU) نیز با قابلیت های مختلف و منطبق بر استانداردهای صنعت برق طراحی و پیاده سازی شده است .
بدون دیدگاه